Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Προϋποθέσεις εισαγωγής ακατέργαστων δερμάτων στη Νότια Κορέα
Ημερομηνία: 29/04/2009

Από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβρεία της Ελλάδος στην Σεούλ λάβαμε έγγραφο με θέμα "Προϋποθέσεις εισαγωγής ακατέργαστων δερμάτων στη Νότια Κορέα" το οποίο έχει ως εξής:


Προϋποθέσεις εισαγωγής ακατέργαστων δερμάτων στη Νότια Κορέα

Τα εισαγόμενα ακατέργαστα δέρματα βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων πρέπει να εκπληρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:
•Να προέρχονται από σφάγια υγειών ζώων που να είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια κρατική αρχή της χώρας προέλευσης.
•Τα ακατέργαστα δέρματα πρέπει να μεταφέρονται στην Κορέα σε σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο.
•Η κτηνιατρική υπηρεσία της χώρας εξαγωγής πρέπει να εκδίδει πιστοποιητικό υγείας στην αγγλική γλώσσα που να περιλαμβάνει τα παρακάτω: 1. Πληροφόρηση σχετικά με την υγεία και καταλληλότητα των ζώων και των δερμάτων. 2. Είδος και όνομα προϊόντος, αριθμό δεμάτων και βάρος (καθαρό και ακαθάριστο). 3. Διεύθυνση και όνομα του εξαγωγέα και του εισαγωγέα. 4. Αριθμό εμπορευματοκιβωτίου και αριθμό σφραγίσματος του εμπορευματοκιβωτίου. 5. Ημερομηνία εκδόσεως, όνομα πιστοποιούντος οργανισμού, όνομα πιστοποιούντος κτηνιάτρου και υπογραφή. 6. Ημερομηνία αποστολής και όνομα λιμένος και σκάφους.

Η αρμόδια κορεατική αρχή διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει την επιστροφή ή καταστροφή του προϊόντος αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις εισαγωγής. Σε περίπτωση που εντοπισθούν υγειονομικά προβλήματα σε εισαγόμενο προϊόν η αρμόδια κορεατική αρχή μπορεί να ζητήσει τη συνεργασία των αρχών της χώρας εξαγωγής για τη πραγματοποίηση αυτοψίας στο σφαγείο ή στο εργοστάσιο παραγωγής.

Στις χώρες προέλευσης δεν πρέπει να έχει σημειωθεί κρούσμα αφθώδους πυρετού, πανώλης των χοίρων ή τύφου των βοοειδών τα τελευταία δύο χρόνια. Ο χρόνος αυτός σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του OIE. Σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα των ανωτέρω ασθενειών, οι χώρες εξαγωγής πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις κορεατικές αρχές.

Όταν δεν πληρούνται οι παραπάνω προβλεπόμενες προϋποθέσεις, κατά την εξαγωγή πρέπει να ακολουθείται η εξής επεξεργασία απολύμανσης:
• Εμποτισμός σε διάλυμα θαλασσινού άλατος με 2% ανθρακικό νάτριο για τουλάχιστον 28 ημέρες. Σε περίπτωση αποξηραμένων δερμάτων η επεξεργασία πρέπει να γίνεται με αέριο φορμόλης.
Ή
• Εμποτισμός με αναβρασμό για τουλάχιστον 48 ώρες σε αλκαλικό διάλυμα με PH τουλάχιστον 11,5, όπως το διάλυμα 4% ανθρακικού νατρίου.
Ή
• Εμποτισμός με αναβρασμό για τουλάχιστον για 48 ώρες σε όξινο διάλυμα με PH τουλάχιστον 3,0, όπως το διάλυμα μυρμηκικού οξέως, περιεκτικότητας 100 κιλών άλατος NaCI και 12 κιλών μυρμηκικού οξέος ανά 1000 λίτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σεούλ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ YΠΟΘΕΣΕΩΝ
Rm 2511, Jang Kyo Bldg, 1, Jang Kyo-dong, Chung-ku, Seoul, Korea 100-797
Τηλ: 82-2-754-8292  Fax:82-2-754-8293
E-MAIL: commercial@greekemb.net

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)