Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Λαογραφικό - Ιστορικό μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας παρακολουθεί και παρουσιάζει όψεις του νέοτερου ελληνικού πολιτισμού με επίκεντρο το χώρο της Θεσσαλίας.

Τα χρονικά όρια που καλύπτει το υλικό των συλλογών του βρίσκονται ανάμεσα στο 16ο αι. και τα μέσα του 20ού αι. και αφορούν κυρίως στoν παραδοσιακό πολιτισμό της περιοχής μέχρι την πλήρη εκβιομηχάνισή της, στη δεκαετία του 1950.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου εστιάζει στον παραδοσιακό προμηχανικό πολιτισμό της υπαίθρου, ενώ το αστικό τοπίο της Λάρισας απεικονίζεται κυρίως με περιοδικές εκθέσεις.

Το μουσείο με την παρουσία και πολισχιδή δραστηριότητά του έχει ως έργο την διάσωση, μελέτη και προβολή του προμηχανικού πολιτισμού της Θεσσαλίας και την τοποθέτησή της στο χάρτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.

Το μουσείο στεγάζεται προσωρινά σε μονόχωρη ισόγεια αίθουσα 300 τ.μ. με ισομεγέθη αποθήκη, γραφείο επιμελητών και βοηθητικούς χώρους, στην οδό Μανδηλαρά 74, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες είναι εγκατεστημένες επί της οδού Κούμα 23.

Το Μουσείο σύντομα θα μεταστεγαστεί στο νέο κτίριο, έργο του Υπουργείο Πολιτισμού και ΠΕΠ Θεσσαλίας. Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στη Μόνιμη Έκθεση του μουσείου αφορούν στην κατοικία, στην προμηχανική καλλιέργεια της γης, στην κτηνοτροφία, την ενδυμασία, την αλιεία στον Πηνειό και τη Κάρλα. Προθήκες με όπλα, νομίσματα, κοσμήματα, φωτογραφίες και χαρακτικά υποστηρίζουν τη μουσειογραφία της Έκθεσης και εμψυχώνουν το χώρο.

 

Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Γραφεία: Κούμα 23, 41223, Λάρισα.

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. - 2μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410 239446, 2410 287516

e mail : limlmus @ hol . gr

Φωτογραφικό Υλικό:
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)