Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Από το ιστορικό παρελθόν της Λάρισας ελάχιστα κτιριακά λείψανα έχουν διασωθεί μέχρι τις μέρες μας, γνωστά σε μας από τις γραπτές πηγές και τις επιγραφές. Μόνο τα δύο αρχαία θέατρά της σώζονται και είναι σήμερα ορατά, απτές μαρτυρίες του λαμπρού παρελθόντος της. Αυτό οφείλεται στη χρήση εύθαρτων υλικών, όπως ωμά πλιθιά, ξύλα και κονιάματα, τα οποία δεν αφήνουν πάντοτε ορατά ίχνη και στη σπανιότητα του λίθου της θεσσαλικής πεδιάδας που οδηγεί στην ανάγκη να επαναχρησιμοποιηθεί το δομικό υλικό των παλαιότερων κτιρίων. 

 
Θεσσαλικό Θέατρο
To Θεσσαλικό θέατρο ιδρύθηκε το 1975 στη Λάρισα και λειτουργεί στην τεχνόπολη του Μύλου Παπά. Διαθέτει δύο σκηνές για παραστάσεις και τα έργα του περιοδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι το μόνο περιφερειακό θέατρο που συμμετέχει στο φεστιβάλ της Επιδαύρου και σε διεθνή πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Λαογραφικό - Ιστορικό μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας παρακολουθεί και παρουσιάζει όψεις του νέοτερου ελληνικού πολιτισμού με επίκεντρο το χώρο της Θεσσαλίας.

Δημοτική πινακοθήκη
Η Δημοτική Πινακοθήκη βρίσκεται στην Νεάπολη της Λάρισας.

Το κύριο τμήμα της αποτελεί η πλούσια συλλογή περίπου 800 έργων του Λαρισαίου γιατρού Κατσίγρα. Περιλαμβάνει αξιόλογα δείγματα ζωγραφικής καλλιτεχνών του 19ου αιώνα - Λύτρας, Ιακωβίδης, Γύζης, Δούκας, Βολανάκης, Σαββίδης, Βικάτος - αλλά και του 20ου αιώνα - Γαλάνης, Γουναρόπουλος, Λύτρας, Μαλέας, Τρανταφυλλίδης, Παρθένης, Στέρης, Ρέγκος, Γολδάσης, τη συλλεκτική επίπλωση του ιατρείου του, παλιότερη ιδιοκτησία Ερρίκου Σλήμαν, και μεγάλη γκάμα σπάνιων βιβλίων και περιοδικών τέχνης.

Δημοτικό ωδείο

Το Ωδείο Λάρισας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Αγίου Βελισαρίου και συμπληρώνει πάνω από 75 χρόνια λειτουργίας.
Σήμερα το Ωδείο είναι ένα σύγχρονο μουσικό σχολείο που χορηγεί πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος. Δραστηριότητες του είναι η εκπαίδευση νέων ταλαντούχων σπουδαστών αλλά και η οργάνωση ατομικών ρεσιτάλ και μουσικών βραδιών.

Κουκλοθέατρο "ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ"

O Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα», δίνει παραστάσεις όλο το χρόνο στη μόνιμη στέγη του στο Μύλο του Παπά. Όλα τα σχολεία της πόλης μας παρακολουθούν οργανωμένα τις παραστάσεις .

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)