Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Πρόγραμμα Erasmus για γυναίκες επιχειρηματίες
Μέσω του προγράμματος Erasmus παρέχεται η μοναδική δυνατότητα σε γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια ή σε φιλόδοξες νέες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση να μεταβούν από 1 έως 6 μήνες σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν, ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση, για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας.
Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ζούμε σε μια εποχή όπου το επίπεδο ανάπτυξης και προόδου κάθε σύγχρονης κοινωνίας κρίνεται πλέον, σε μεγάλο βαθμό, από τη θέση και το ρόλο της γυναίκας, σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής.

Σήμερα συζητάμε σε διεθνές επίπεδο για ευκαιρίες εδραίωσης και ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Κι αυτό αποτελεί από μόνο του ένα δείγμα εξέλιξης, αν αναλογιστούμε ότι πριν από λίγες μόλις δεκαετίες ο προβληματισμός μας εξαντλούνταν στην ανάγκη δημιουργίας θεσμικών πλαισίων που να κατοχυρώνουν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, οι κοινωνίες μας κατάφεραν να κάνουν σημαντικά βήματα μπροστά στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων. Οι γυναίκες έχουν βγει πλέον από την απομόνωση και το περιθώριο. Απέκτησαν πρόσβαση στην εκπαίδευση, στις επιστήμες, στον αθλητισμό στην οικονομία, στην πολιτική. Ανέπτυξαν δράση και διακρίθηκαν σε τομείς που μέχρι πρότινος οι άνδρες είχαν την αποκλειστική κυριαρχία.

Παράλληλα, ωστόσο, με αυτές τις κατακτήσεις, πολλαπλασιάστηκαν και οι απαιτήσεις της κοινωνίας από τη σύγχρονη γυναίκα, που οφείλει σήμερα να είναι ταυτόχρονα μητέρα, σύντροφος, εργαζόμενη, αλλά και ενεργός πολίτης με παρουσία και συμμετοχή στα κοινά. Ένα πολυσύνθετο πλέγμα ρόλων, αντικρουόμενων πολλές φορές, στους οποίους καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία.

Είναι φυσικό λοιπόν να παρουσιάζονται σήμερα νέες ανάγκες και νέες προκλήσεις.
Προκλήσεις που δεν αφορούν μόνο στις ίδιες τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας μας. Αφορούν στην πολιτεία και την υποχρέωσή της να δημιουργεί δομές και θεσμικά πλαίσια για τη στήριξη της γυναίκας και την εξασφάλιση συνθηκών πραγματικής ισότητας.
Αφορούν σε τελευταία ανάλυση στον τρόπο που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε και αξιολογούμε το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

Στη συνέχεια της σελίδας θα βρείτε:

1- Τα Ελληνικά και διεθνή δίκτυα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

2- Άρθρα- κείμενα- δημοσιεύσεις για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

3- Κοινοτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Και γενικώς ενδιαφέροντα θέματα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών είναι Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συνεστήθη από την Κεντρική Ένωση Ελληνικών Επιμελητηρίων και τα 59 Επιμελητήρια της χώρας (ΝΠΔΔ), σύμφωνα με το άρθρο 784/2 του νόμου 2081.

Το Δίκτυο ιδρύθηκε το 2004 στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Δικτύου.

Σύνδεση : www.wbc-net.org/gr

 

Οι γυναίκες στην Τοπική Ανάπτυξη-Σχέδιο «Women on Board of Local Development»

Το σχέδιο «Women on Board of Local Development», εν συντομία «On Board» απευθύνεται σε τρία βασικά θέματα ενδιαφέροντος, τα οποία παρεμποδίζουν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στο οικονομικό περιβάλλον.

Σύνδεση: www.on-board.gr

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)