Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ημ/νία: 21/01/2010
Πλήρες κείμενο του Νόμου «Για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών σε πιστωτικά ιδρύματα»

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο του Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών σε πιστωτικά ιδρύματα» όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στο σύνολο του.

Ημ/νία: 29/09/2009
Νέα αγορανομική διάταξη για την κατάθεση κοστολογικών στοιχείων στο ΥΠΑΝ

Σε ισχύ τίθεται νέα αγορανομική διάταξη για την κατάθεση απόρρητων στοιχείων από τις εταιρείες για κοστολογικό έλεγχο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, με σκοπό την πλήρη διαφύλαξη του απορρήτου των κοστολογικών στοιχείων που καταθέτουν προς γνωστοποίηση στο υπουργείο, αλλά και την καλύτερη έρευνα και διαχείριση των στοιχείων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, υπέγραψε την με αριθμ. 12/2009 νέα Αγορανομική Διάταξη, με την οποία ορίζεται ότι η γνωστοποίηση των κοστολογικών στοιχείων και των τιμοκαταλόγων, που υποβάλλονται μέχρι σήμερα στη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου θα γίνεται εφεξής, στη Διευθυνση Κοστολόγησης και Έρευνας Αγοράς της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς και στη Διευθυνση Ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς.

Ημ/νία: 08/09/2009
Κοινοποίηση Κανονισμού 564/2009 για την τροποποίηση του κανονισμού 1255/96 για την προσωρινή αναστολή των αυτόνομων δασμών του κοινού δασμολογίου για ορισμένα προϊόντα

Από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠ.ΟΙ.Ο. λάβαμε έγγραφο με θέμα:" Κοινοποίηση Κανονισμού (ΕΚ) 564/2009 της 25ης Ιουνίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) 1255/96 για την προσωρινή αναστολή των αυτόνομων δασμών του κοινού δασμολογίου για ορισμένα βιομηχανικά και γεωργικά προϊόντα και προϊόντα αλιείας".

Ημ/νία: 08/09/2009
Κοινοποίηση του Κανονισμού (ΕΚ) 442/2009 της Επιτροπής της 27ης Μαΐου 2009 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικών ποσοστόσεων στον τομέα του χοιρινού κρέατος

Από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠ.ΟΙ.Ο. λάβαμε έγγραφο με θέμα:" Κοινοποίηση του Κανονισμού (ΕΚ) 442/2009 της Επιτροπής της 27ης Μαΐου 2009 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικών ποσοστόσεων στον τομέα του χοιρινού κρέατος".

Ημ/νία: 08/09/2009
Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την ημερομηνία εφαρμογής των Πανευρωμεσογειακών Πρωτοκόλλων Καταγωγής

Από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠ.ΟΙ.Ο. λάβαμε έγγραφο με θέμα: "Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την ημερομηνία εφαρμογής των Πανευρωμεσογειακών Πρωτοκόλλων Καταγωγής".

Ημ/νία: 07/09/2009
«Πάγωσαν» οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΑΝ για επιχειρηματικά πάρκα και ενεργειακά έργα

Mια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούσε το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης οδηγούνται στις καλένδες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Εκ των σημαντικότερων ζητημάτων που επεδίωκε να δρομολογήσει ο κ. Χατζηδάκης και το οποίο θα παραμείνει στα συρτάρια του Yπουργείου Ανάπτυξης είναι το προσχέδιο νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα, το οποίο μπορεί να παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη την τελική μορφή του. Το μόνο που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι ένα ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στη Βουλή και ως εκ τούτου το νομοσχέδιο θα πρέπει να θεωρείται ως μη γενόμενο.

Ημ/νία: 25/08/2009
Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων

Την αξιοποίηση του γεωθερμικού πλούτου της χώρας, με στόχο την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ημ/νία: 20/08/2009
ΥΠΑΝ: Νομοσχέδια για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, που διήρκεσε δυο ώρες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι «το υπουργείο θα καταθέσει δυο νομοσχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας».

Ημ/νία: 11/08/2009
Ασφαλιστικοί σύμβουλοι - Διευκρινίσεις για την απαλλαγή τήρησης βιβλίων

Διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με την απαλλαγή από την τήρηση βιβλίων των ασφαλιστικών συμβούλων και των συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων, δίνει με σημερινή του εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ημ/νία: 04/08/2009
Νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων

Το νομοσχέδιο για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων», το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τάξη στις βιομηχανικές περιοχές και τις άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις, νόμιμες ή παράνομες, παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει κίνητρα για εγκατάσταση και μετεγκατάσταση μεταποιητικών και άλλων επιχειρήσεων σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα και αντικίνητρα για τη χωροθέτησή τους εκτός αυτών.

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)