Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Δημήτρης Αδάμ: Απαράδεκτη η ποινικοποίηση των χρεών υγιών επιχειρήσεων
Συνέντευξη στη διαδικτυακή πύλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ. Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
Οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια τους και οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση θα τις καταστρέψει, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λάρισας, ο οποίος χαρακτηρίζονται απαράδεκτο να σύρονται στη φυλακή συνεπείς επιχειρηματίες επειδή δεν πλήρωσαν τη δόση ενός δανείου.
Ο κύριος Δημήτρης Αδάμ τονίζει πως στη Θεσσαλία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα εκτός από την πρωτογενή παραγωγή και στις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό. Για την ανάγκη εφαρμογής της καινοτομίας στο επιχειρείν υπογραμμίζει ότι οι βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και τα αποτελέσματα της έρευνας των ελληνικών πανεπιστημίων είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει και μπορούν να γίνουν. 
 
Εκδήλωση με θέμα: Η Νεανική Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία
Η Koufalis Media Corp. S.A. σε συνεργασία με την Attica Bank, το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας σας προσκαλούν σε Ενημερωτική Εσπερίδα με τίτλο "Η Νεανική Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία", την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας Young Businessman, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους που γίνονται στη χώρα μας και προσφέρει σημαντικά χρηματικά έπαθλα και συμβουλευτική υποστήριξη στους νικητές. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν, να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σ αυτήν Επιχειρηματίες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Καθηγητές.  
Εσπερίδα με θέμα "Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ηλεκτρονική Επιχείρηση"
Το Επιμελητήριο Λάρισας με τη συμμετοχή της ΕΕΔΕΚΕ και της Εθνικής Τράπεζας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην εσπερίδα "Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ηλεκτρονική Επιχείρηση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44).  
Σεμινάριο με θέμα: Αυτοαπογραφή επιχειρήσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. - Η νέα νομική μορφή σύστασης εταιρειών Ι.Κ.Ε.
Το Επιμελητήριο Λάρισας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την καλύτερη δυνατή και πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού μας θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους, για τις Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τον καθορισμό του τρόπου, της διαδικασίας και της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής  στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο  (διαδικασία αυτοαπογραφής), που εκδόθηκαν κατ εφαρμογή των διατάξεων του 3ου και 4ου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 3419/2005 (ΦΕΚ 297 Α), όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 15 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α) και αφορούν όλες τις εταιρίες που συστάθηκαν ΠΡΙΝ τις 4/4/2011.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση και την εφαρμογή των GS1 barcodes
Το Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνει υπό την αιγίδα του την Πέμπτη 17 Μαίου 2012 (2oς όροφος Επιμελητηριακού κτιρίου, Παπακυριαζή 44) από τις 18.00 έως τις 21.00 και σε συνεργασία με τον GS1 Association Greece εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση και εφαρμογή των GS1 barcodes.  Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Το σύστημα GS1-Βασικές γνώσεις και πρακτικές»
Ημερίδα με θέμα: "Διαμεσολάβηση - Βαδίζοντας προς το νέο τρόπο επίλυσης διαφορών"

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαμεσολάβησης – «ΣΥΝΕΣΙΣ»
σε συνεργασία με το
Επιμελητήριο Λάρισας
διοργανώνουν ημερίδα με θέμα

«Διαμεσολάβηση: Βαδίζοντας προς το νέο τρόπο επίλυσης διαφορών»

στις 24/4/2012 και ώρα 18.00 η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44) με ομιλήτριες τις κ.κ. Έλενα Κολτσάκη και Ζωή Γιαννοπούλου, Δικηγόρους - Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες.

Εκδήλωση με θέμα: "Παράγω και Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας"

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος
και
O Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ. Δημήτριος Λακασάς
σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:

«Παράγω και Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΟΑΕΠ και ICAP Group.
Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία, Ημερήσια οικονομική εφημερίδα Κέρδος.

Ημ/νία: 11/04/2011
Συνέντευξη τύπου με θέμα την έναρξη της διαφημιστικής προβολής του Επιμελητηρίου μας για το παραγόμενο ελληνικό προϊόν

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 12η μεσημβρινή με θέμα την έναρξη της διαφημιστικής προβολής του Επιμελητηρίου μας για το παραγόμενο ελληνικό προϊόν.

Γκουντόπουλος Δημήτρης-Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της μεταπήδησής του, υπό προϋποθέσεις, στον άλλο τομέα πολιτικής δραστηριότητας και ειδικότερα στους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αφήνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Γκουντόπουλος.

Τα συμπεράσματα και η διακήρυξη του 16ου συνεδρίου του Ευρωεπιμελητηρίου
Στις 14 και 15 Μαΐου 2009 διεξήχθη στην Πράγα το 16ο Συνέδριο του Ευρωεπιμελητηρίου. Τετρακόσιοι επιχειρηματίες από τα Επιμελητήρια της Ευρώπης συναντήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης εβδομάδας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το Ευρωεπιμελητήριο είναι μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει 2000 τοπικά και περιφερειακά επιμελητήρια μέσω 45 εθνικών σωμάτων και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα 20 εκατομυρίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2009 - ΚΑΙ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2009 - ΚΑΙ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφιάλτης τα χρέη!

• Δ. Γκουντόπουλος: Αυξάνονται ραγδαία οι ακάλυπτες επιταγές

• Φ. Σαχινίδης: Θα πληγούν μικρομεσαίοι αλλά και τράπεζες

Τρεις δύσκολοι μήνες περιμένουν την ελληνική οικονομία και... την τσέπη μας, καθώς όλοι συνηγορούν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα έχουν περάσει στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και παραγωγικότητας, οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης.

 

Ελλάδα συγνώμη , αν θές να αλλάξω γνώμη.........
Ελλάδα συγγνώμη αν θες να αλλάξω γνώμη πρέπει και συ να μάθεις να αγαπάς.......................

Οι στίχοι αυτοί από ένα τραγούδι γνωστού νεολαιίστικου συγκροτήματος είναι σήμερα πιο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε μιας και βρισκόμαστε στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων που συντάραξαν την χώρα μας και όχι μόνο.
Γεγονότα που αναλύθηκαν από πολλούς πολιτικούς, οικονομολόγους , κοινωνιολόγους αλλά και από πολλούς πολίτες κάτω από κάθε γωνιά του πρίσματος.

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)