Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ενέργεια-αρχικό κείμενο

Η ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής μας καθώς εξαρτώμεθα από αυτή για τις μεταφορές, τη θέρμανση και την ψύξη της κατοικίας μας και για τη λειτουργία των εργοστασίων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γραφείων.

Ωστόσο, επειδή τα ορυκτά καύσιμα είναι πεπερασμένη πηγή ενέργειας και σημαντική αιτία υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν μπορούμε σήμερα να θεωρούμε την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα ως κάτι δεδομένο.

Πρέπει να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική βάσει σαφών στόχων και χρονοδιαγραμμάτων, ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες με χαμηλή χρήση άνθρακα και να εξοικονομηθεί ενέργεια.


Για ένα βιώσιμο μέλλον, η ΕΕ συμφώνησε να επιτύχει τους ακόλουθους στόχους:

-Εξοικονόμηση του 20% της προβλεπόμενης κατανάλωσης μέχρι το 2020·

αύξηση στο 20% μέχρι το 2020 του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη συνολική κατανάλωση ενέργειας.


-Αύξηση στο 10% τουλάχιστον, μέχρι το 2020, του μεριδίου των βιοκαυσίμων στη συνολική κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου ντήζελ, υπό τον όρο ότι θα διατίθενται στο εμπόριο βιοκαύσιμα "δεύτερης γενιάς" από μη επισιτιστικές καλλιέργειες.


-Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% τουλάχιστον μέχρι το 2020.

-Μία ολοκληρωμένη αγορά ενέργειας που θα εξασφαλίζει πραγματικά οφέλη σε κάθε φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση.


-Πληρέστερη ενσωμάτωση της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ σε άλλες πολιτικές, όπως στη γεωργική και εμπορική πολιτική, και ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.

Ημ/νία: 17/07/2009
ΥΠΕΧΩΔΕ: Επιμένει στους περιορισμούς για τα φωτοβολταϊκά εκτός σχεδίου
ΥΠΕΧΩΔΕ: Επιμένει στους περιορισμούς για τα φωτοβολταϊκά εκτός σχεδίου

Επιμένει το ΥΠΕΧΩΔΕ στις αρτιότητες των γηπέδων για φωτοβολταϊκά ισχύος από 20 έως 150 KW, απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε κυβερνητικό αλαλούμ για την εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων στις εκτός σχεδίου περιοχές.
 

 
Ημ/νία: 30/03/2009
Εκδήλωση της ΕΕΤΕΜ για την πράσινη ενέργεια
Πράσινη ενέργεια στην υπηρεσία του περιβάλλοντος" είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 19.00 μ.μ. στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης του Δήμου Λάρισας
Ημ/νία: 13/03/2009
Ρύθμιση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία
Σύσκεψη για τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου στις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μουσουρούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Μ. Παπαγεωργίου ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ κ. Θωμαδάκης καθώς και ανώτερα στελέχη των 3 Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)