Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ημ/νία: 24/09/2009
Ελλειμμα 6% και μείωση ΑΕΠ φέτος

Την επίσημη παραδοχή της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας για το 2009 και έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 5% για το 2008 και στο 6% για το 2009 θα περιλαμβάνει η έκθεση οικονομικών προοπτικών που θα στείλει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ΕΣΥΕ στην Eurostat

Ημ/νία: 24/09/2009
Τα πέντε στάδια για απόσυρση και αγορά νέου αυτοκινήτου

Τη διαδικασία απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης. Απομένει η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η έκδοση των σχετικών εγκυκλίων για να λάβει το μέτρο σάρκα και οστά. Συνοπτικά, η απόσυρση θα γίνει με βάση όσα ισχύουν σήμερα, ενώ η επιδότηση θα καταβάλλεται από τις εφορίες με την υποβολή των αποδεικτικών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η παγκόσμια οικονομία μετά από μια μακρά περίοδο συνεχούς ανάπτυξης παρουσιάζει έντονα προβλήματα που ίσως οδηγήσουν σε μια γενικευμένη ύφεση.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε στο Κογκρέσο ότι δεν θεωρεί πως η περίοδος των δυσκολιών τελείωσε και ακολουθεί ανάκαμψη. Παρόμοια αβεβαιότητα για το μέλλον υπάρχει και στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ερώτημα που απασχολεί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι αν η διεθνής οικονομική αναταραχή θα επηρεάσει για πολύ καιρό και έντονα την οικονομική πορεία της Ένωσης. Οι ενδείξεις που καταγράφονται είναι ανησυχητικές.

Σε χώρες όπως η Ελλάδα, με ψηλό δημόσιο χρέος, μεγάλη εξάρτηση από το πετρέλαιο, χαμηλή παραγωγικότητα και περιορισμένο τεχνολογικό δυναμικό η υποχώρηση της ανάπτυξης μπορεί να δημιουργήσει μονιμότερες συνθήκες στασιμοπληθωρισμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο και άγνωστο σκηνικό.

Ενδεικτικά των προβλημάτων της χώρας είναι δύο φαινόμενα: η αύξηση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και η ακρίβεια. Το έλλειμμα, από 6,6 % του ΑΕΠ το 2003, έφτασε το 2007 στο 14%. Άλλοτε, αυτή η εξέλιξη θα είχε προκαλέσει την εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, την υποτίμηση του νομίσματος και μια αυστηρή πολιτική λιτότητας.

Αυτό αποφεύχθηκε γιατί το ευρώ επιτρέπει να πληρώνουμε με τα αποθέματά και τα κεφάλαιά μας τις αγορές μας.

Αλλά η ασπίδα της ΟΝΕ λειτουργεί μόνο προσωρινά.

Σύντομη περίληψη απο την ομιλία του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 με θέμα :  Η  Ελλάδα αντιμέτωπη με τη διεθνή οικονομική κρίση

Στη συνέχεια της σελίδας δές άρθρα,δημοσιεύσεις, απόψεις, κείμενα, μέτρα κλπ. που αφορούν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που διέρχεται η παγκόσμια και η ελληνική οικονομία.

Ημ/νία: 04/06/2009
Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου
Πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων μέσω εγγυήσεων δανείων και επιδότησης επιτοκίου ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, σε αυτή τη φάση, δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου δραστηριότητας, να λάβει τραπεζικό δάνειο, είτε για την υλοποίηση επενδύσεων είτε για κεφάλαια κίνησης, ίσο με το μέσο μεικτό ετήσιο μισθολογικό κόστος της.
Ημ/νία: 02/05/2009
ΕCONOMIST: Πρόωρες εκλογές και κατάρρευση της οικονομίας
Ζοφερές προβλέψεις, πέρα και πάνω από κάθε απαισιόδοξο σενάριο έχει ακουστεί ή γραφτεί μέχρι σήμερα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει η έκθεση του Economist Intelligence Unit (EIU) για τη χώρα μας (Country report). Βάσει των προβλέψεων των αναλυτών του Economist η ελληνική οικονομία έχει ήδη εισέλθει σε περίοδο βαθιάς ύφεσης, με τα στοιχεία που επικαλούνται οι ειδικοί να κάνουν λόγο για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης (συρρίκνωση της οικονομίας) κατά 3,6% φέτος! 
 
Ημ/νία: 27/05/2009
ΓΣΕΒΕΕ: Απώλειες 230.000 θέσεων εργασίας σε μικρομεσαίες

Πτώση 31% καταγράφεται στον τζίρο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων το πρώτο τετράμηνο του έτους, κάτι το οποίο έχει ως επακόλουθο να βρίσκονται σε κίνδυνο 230 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα, που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας - ΓΣΕΒΕΕ - (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Επιστολή Λ. Κατσέλη προς τα Επιμελητήρια και τους Συνδέσμους Βιομηχανιών της χώρας
Την ανάγκη να διοχετευθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να χρηματοδοτηθούν απ΄ ευθείας και με προτεραιότητα κλάδοι και επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, καθώς και περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν ήδη σοβαρή αναπτυξιακή υστέρηση, χαμηλό βιοτικό επίπεδο και σοβαρή υποαπασχόληση τονίζει σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς όλα τα Επιμελητήρια και τους Συνδέσμους Βιομηχανιών της χώρας η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)