Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Η ανακύκλωση-γενικά

Η ανακύκλωση αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο στην μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόβλημα των απορριμμάτων σχετίζεται με συνήθειες και επιλογές του καταναλωτή με νομοθετικές ρυθμίσεις, με παραγωγικές και εμπορικές ρυθμίσεις και επιλογές.

Όμως καμιά πολιτική μείωσης των απορριμμάτων ή πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν ενημερωθεί σωστά και ευαισθητοποιηθεί ο καταναλωτής και ο επιχειρηματίας..

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορά άμεσα. Χρειάζεται δηλαδή να συμβάλλουμε όλοι στη λύση του, πετυχαίνοντας την αρμονία του ανθρώπου με το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες μπορούν να σταθούν στην πρωτοπορία στην κατεύθυνση αυτή, όχι μονό λειτουργώντας ως απλοί ευσυνείδητοι καταναλωτές αλλά ως διαμορφωτές μιας άλλης κουλτούρας γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οφείλουν να υιοθετήσουν πρακτικές παράγωγης ανακυκλούμενων προϊόντων, πρακτικές ανακυκλούμενων συσκευασιών στα προϊόντα παραγωγής και διακίνησης και γενικά να υιοθετήσουν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος αντιλαμβανόμενες ότι κάθε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί στην ουσία αυλη επένδυση για την ίδια με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά ωφελεί.

Από την άλλη πλευρά ο πολίτης δεν πρέπει να είναι παθητικός αποδέκτης αποφάσεων που λαμβάνονται για λογαριασμό του, αλλά στοιχείο που διαμορφώνει ενεργά με πολλούς τρόπους την πολιτική για τα σκουπίδια.

Στο τέλος της σελίδας αυτής και σε συνέχεια φιλοξενούνται καλές πρακτικές, άρθρα-δημοσιεύσεις, νόμοι και πληροφορίες για την ανακύκλωση .

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)