Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Τοπικά Παραδοσιακά Πρόιοντα

Ο κάθε τόπος , η κάθε περιοχή διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ένα από αυτά είναι τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Αυτά μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του κάθε τόπου , του κάθε νομού και της χώρας μας.

Οι δυνατότητες των και η περαιτέρω αξιοποίηση των είναι απεριόριστες.

Σε πολλά έχουμε σημαντικά βήματα στην πιστοποίηση και τυποποίηση των σε άλλα όχι.

Σήμερα σε περίοδο οικονομικής, διατροφικής και περιβαλλοντικής κρίσης οι δυνατότητες μεγαλύτερης αξιοποίησης των είναι σημαντικές έως απεριόριστες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η χώρα μας πρέπει να ασχοληθεί μόνο με την νέα οικονομία ,που την ταυτίζει συνήθως με τις νέες τεχνολογίες.

Εμείς στο Επιμελητήριο Λάρισας πιστεύουμε ότι ταυτόχρονα με την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες θα πρέπει να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα , μετατρέποντας τα συγκριτικά σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον τόπο μας.

 

Πιστεύουμε ότι σήμερα  πρέπει όλοι μαζί Επιμελητήριο, τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινωνίες να :

Να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας

Να συμφωνήσουμε σ’ ένα κοινό όραμα για τα προϊόντα και τον τόπο μας.

Να ορίσουμε «ποιος θα κάνει τι» και ποιος θα συντονίζει την προσπάθεια

Να πληροφορηθούμε για τις πηγές χρηματοδότησης.

Να βρούμε συνεργάτες, συμμάχους και υποστηρικτές.

Να οργανώσουμε την εισαγωγή γνώσης, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Να συζητάμε συχνά για την πορεία της προσπάθειας.

Να … κρατάμε ζεστή την ατμόσφαιρα!

 

Στην συνέχεια της σελίδας αυτής θα βρείτε κάθε πληροφορία για τα προϊόντα αυτά του  Ν . Λάρισας.

Φωτογραφικό Υλικό:
Φέτα Ελασσόνας
Φέτα Ελασσόνας
Κρασιά-Τσίπουρο Τυρνάβου
Κρασιά-Τσίπουρο Τυρνάβου
Μήλα Αγιάς
Μήλα Αγιάς
Χαλβάς Φαρσάλων
Χαλβάς Φαρσάλων
ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΦΟΡΤΙΩΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην εσωτερική αγορά αλλά και στα σημεία εισόδου της χώρας για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της ασφάλειας των τροφίμων, εντοπίστηκαν φορτία μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση.

Ημ/νία: 09/02/2010
Νέο λογότυπο για τα ευρωπαϊκά βιολογικά προϊόντα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα το «βιολογικό λογότυπο», ένα επίσημο σήμα αναγνώρισης που θα εμφανίζεται από την 1η Ιουλίου στα βιολογικά προϊόντα διατροφής που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ημ/νία: 27/10/2009
Ετοιμα τα σχέδια νόμου για «Τειρεσία» και ρευστότητα

Τις δύο πρώτες νομοθετικές προτάσεις του, μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μία δεύτερη για την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημοσιοποιεί αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Κρασί ποιότητας «Ραψάνη» και «Τύρναβος» και με τη σφραγίδα της Κομισιόν

Στην αναθεώρηση των ευρωπαϊκών καταλόγων με τα κρασιά ποιότητας που παράγονται σε καθορισμένες περιοχές (οι πρώην Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας οίνοι - ΟΠΑΠ) και με τα επιτραπέζια κρασιά με γεωγραφική ένδειξη (οι πρώην Τοπικοί οίνοι) προχώρησαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη λειτουργία από 1ης Αυγούστου της καινούργιας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα.

Ο νέος χάρτης των λαϊκών αγορών στη Λάρισα και το νομό

Το νέο «χάρτη των λαϊκών αγορών» ενέκρινε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας στην τελευταία του συνεδρίαση. Η απόφαση προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών του νομού, την επανίδρυση δύο ακόμη στη Λάρισα και την ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας.

Στα ψυγεία 4.000 τόνοι μήλων!
 Σε απογοητευτική κατάσταση βρίσκονται οι μηλοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς, καθώς από τη μία νιώθουν διπλά χτυπημένοι από την ατυχία τους και τις καιρικές συνθήκες (ακαρπία, κακή ποιότητα) και από την άλλη δηλώνουν «εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση, αφού καμία πρότασή τους δεν έχει γίνει αποδεκτή».

Η περσινή χρονιά (2008) ήταν από τις πλέον κακές, καθώς μεγάλο μέρος της παραγωγής χτυπήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες αρχικά κατέστρεψαν αρκετούς τόνους μήλων και εν συνεχεία ήρθε και το φαινόμενο της ακαρπίας, ενώ το κακό συμπληρώθηκε φέτος
με την αδυναμία των παραγωγών -ελλείψει συνεταιριστικών μηχανισμών που θα προωθούσε το προϊόν να διαθέσουν τα μήλα στην αγορά.

Ημ/νία: 18/06/2009
Εξαγωγές προϊόντων φυτικής προέλευσης στη Ρωσική Ομοσπονδία

Από το τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομ. Αυτοδιοίκησης Λάρισας λάβαμε έγγραφο σχετικά με τις προϋποθέσεις εξαγωγής προϊόντων φυτικής προέλευσης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης να μην εντοπίζουν προβλήματα κατά την εισαγωγή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι απαραίτητο να τηρούνται επακριβώς οι προϋποπθέσεις που έχουν τεθεί από τη ρωσική πλευρά σχετικά με τα επίπεδα υπολειμμάτων των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ημ/νία: 08/04/2009
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση 1,2 εκ. ευρώ για προβολή των ελληνικών προϊόντων
Tη χρηματοδότηση 67 επιχειρησιακών σχεδίων συνολικής δαπάνης 1.680.091 ευρώ, με επιχορήγηση 1.221.660 ευρώ, που αφορούν την προβολή και την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας στις μεγάλες διεθνείς αγορές, ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.
Καταστροφική παρουσία εντόμων για τα φοινικοειδή
 

Με έγγραφο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της Ν.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ  Αριθμ.Πρωτ.390 13/1/2009 ενημερώνονται τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας τα οποία είναι εισαγωγείς, έμποροι και διακινητές φυτών για τα παρακάτω.

 

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο αρθ.πρωτ. 6349/11-12-2008 του ΠΚΠΦ & ΠΕ της Μαγνησίας , το κολεόπτερο Rhychophorus και το Λεπιδόπτερο έντομο Paysandisia archom , αποτελούν πλέον καταστροφικούς εχθρούς φυτών της οικογενείας  Plamac (φοινικοειδή) , των οποίων η παρουσία στη Χώρα πρέπει άμεσα να εξαλειφτεί.

Το Πλήρες κείμενο στην ανάπτυξη της σελίδας.

Ημ/νία: 27/04/2009
Καλλιεργήστε σαλιγκάρια με επιδότηση έως και 40%
Επιχορήγηση μέχρι και 40% μπορούν να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές, που θέλουν να δημιουργήσουν εκτροφείο σαλιγκαριών, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς ικανό να συντηρήσει μια επιχείρηση και ικανοποιητικές τιμές παραγωγού.
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)