Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Μέτρα για την πάταξη των παράνομων μεταφορών
Ημερομηνία: 28/04/2009

Μέτρα για την πάταξη των παράνομων μεταφορών προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ).

«Υπάρχει έτοιμο σχέδιο νόμου για τον καθορισμό αυστηρότερων ελέγχων, προκειμένου να μην υποκλέπτεται φορτίο, είτε επιβατικό, είτε εμπορευματικό από τους επαγγελματίες της Ελλάδας και να αντιμετωπίζονται και όλοι εκείνοι που δρουν λαθραία στο εσωτερικό της χώρας, χτυπώντας τα συμφέροντα και των επαγγελματικών κλάδων, αλλά και της εθνικής οικονομίας», ανέφερε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης υπέβαλε προς τον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου των μεταφορών. Ο κ. Ζορπίδης επεσήμανε την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου εμπορευματικού κέντρου, ενώ ζήτησε την απελευθέρωση των υπεραστικών επιβατικών μεταφορών και την έκδοση υπουργικής απόφασης που να απαγορεύει στα ΚΤΕΛ να λειτουργούν και τουριστικά γραφεία.

Κατέθεσε, τέλος, τις προτάσεις φορέων της πόλης για την σύσταση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, σημειώνοντας, ωστόσο ότι «χωρίς την επιδότηση του εισιτηρίου είναι πρακτικά αδύνατη η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, που θα αναλάβουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι για το θέμα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό έχουν κατατεθεί οι σχετικές προτάσεις και μελετώνται από το υπουργείο. «Θα επανέλθουμε μόλις είμαστε έτοιμοι να δούμε το ζήτημα να δρομολογείται», είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)