Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Σημαντικές επαφές Λαρισαίων επιχειρηματιών με τους Εμπορικούς Ακολούθους Τσεχίας, Σλοβακίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας
Στο πλαίσιο  του  προγράμματος  υποστήριξης των  δράσεων  εξωστρέφειας  των  τοπικών  επιχειρήσεων  που  υλοποιεί  το  Επιμελητήριο  Λάρισας,  πραγματοποιήθηκε χτες  συνάντηση  επιχειρηματιών  με  τους  εμπορικούς  και  οικονομικούς  ακολούθους  της  Τσεχίας,  Ουγγαρίας,  Σλοβακίας  και  Πολωνίας.
Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ
Με  ξεχωριστή  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  χθες  στο  Επιμελητήριο  Λάρισας  ενημερωτική  εκδήλωση  για  τα  νέα  προγράμματα επιχειρηματικότητας  στο  πλαίσιο  του  ΕΣΠΑ.
Διεξαγωγή σεμιναρίου Ανάπτυξης Πωλήσεων «Εφαρμοσμένη ανάπτυξη Πωλήσεων & Marketing σε Χονδρική - B2B»
Το ΕπιμελητήριοΛάρισας, σε συνεργασία με την διεθνή αξιόλογη εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης Manager’s Office (www.managersoffice.net), διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία χθες Πέμπτη 25-2-2016 σεμινάριο Ανάπτυξης Πωλήσεων σε Χονδρική – Β2Β, διάρκειας 3 ωρών.
Επίσκεψη του εκπροσώπου της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου στο Επιμελητήριο Λάρισας
Σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί επεσκέφθη τα γραφεία του Επιμελητηρίου μας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για την επιχειρηματικότητα και δόθηκε η ευκαιρία στον Πρόεδρο Δημήτρη Αδάμ να παραθέσει το σύνολο των προτάσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας για την επιχειρηματική ανάκαμψη τόσο της περιοχής μας όσο και ολόκληρης της χώρας. Ο κ.Κεδίκογλου παρέθεσε τμήμα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ως εκπρόσωπός της σε συνεχή και παραγωγική συνεργασία. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου οι βουλευτές κύριοι Χ.Κέλλας και Μ.Χαρακόπουλος ,πολιτευτές και στελέχη της Ν.Δημοκρατίας της περιοχής μας.  
Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Σύστημα κωδικοποίησης - Barcode
Το Επιμελητήριο Λάρισας και η 520 Barcode Hellas διοργανώνουν τετράωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Σύστημα Κωδικοποίησης – Barcode". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Μαΐου 2015, 17:30 – 21:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας, Παπακυριαζή 44 2ος όροφος. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί το Σύστημα Barcode και συγκεκριμένα οι βασικές αρχές κωδικοποίησης, σήμανσης, εκτύπωσης, και η γενικότερη εφαρμογή του Συστήματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν με φαξ στο 210 8016162.Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

7+1 Χρήσιμες οδηγίες για την σήμανση του Κρασιού με Barcode
7+1 Χρήσιμες οδηγίες για την σήμανση του Ελαιόλαδου με Barcode
7+1 Χρήσιμες οδηγίες για την σήμανση Γαλακτοκομικών Προϊόντων με Barcode 
7+1 Χρήσιμες οδηγίες για την σήμανση Προϊόντων Κρέατος με Barcode
7+1 Χρήσιμες οδηγίες για την σήμανση Κατεψυγμένων Προϊόντων με Barcode 

Ημ/νία: 22/04/2015
Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την ιχθυοκαλλιέργεια στην Πόλη της Λάρισας
Από το Επιμελητήριο Λάρισας και το Σύλλογο εστιατορών, ψητοπωλών και ιδιοκτητών ταβερνών Λάρισας ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece στο πλαίσιο υλοποίησης του «Ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 έχει αναλάβει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε ομάδες καταναλωτών αλλά και επαγγελματιών του κλάδου εστίασης. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων στην Πόλη της Λάρισας στη οποία θα συμμετέχει ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου καθώς και διακεκριμένος διατροφολόγος. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι η 28η Απριλίου 2015. 
Οι εκδηλώσεις έχουν τον χαρακτήρα σεμιναρίων και κάθε μία απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Εκδηλώσεις σε γονείς μαθητών σε σχολεία
Η πρώτη εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, για τη διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μαγειρεύονται ώστε να μην χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 28-04-2015 από 19.00 – 21.00 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial

Εκδηλώσεις για επαγγελματίες και σεφ
Η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση απευθύνεται στους επαγγελματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης όπως ΣΕΦ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και υπεύθυνοι εστίασης ξενοδοχείων (F&B και μετρ). Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 28-04-2015 από 13.00 – 15.00 στο ξενοδοχείο Larissa Imperial. 

Ημ/νία: 24/03/2015
Ομιλία-χαιρετισμός του Προέδρου κ. Δημήτρη Αδάμ στο εφαρμοσμένο σεμινάριο εξαγωγών
Την Τρίτη, 24-03-2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας εφαρμοσμένο σεμινάριο εξαγωγών. Το σεμινάριο συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας και η διεθνής εταιρεία Manager s Office. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν αποτελεσματικοί τρόποι ανάπτυξης σε ξένες αγορές, εφαρμοσμένες διαδικασίες για προσέγγιση νέων αγορών (Europe, Asia, Latin America) καθώς και όλο το κύκλωμα ανάπτυξης. Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν δωρεάν για τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Αδάμ απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό.
 
Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρη Αδάμ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας
Σε ειδική συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε εκφράσει τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση μας στη προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης, ελπίζοντας σε στοχευμένες κινήσεις για ανασυγκρότηση της χώρας, για αλλαγή νοοτροπίας για επανασχεδιασμό δράσης, για άμεσες ενέργειες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα.
Σήμερα και μετά από ένα έντονο δίμηνο διαπραγματεύσεων, προτάσεων για νομοσχέδια, συσκέψεων και προβληματισμών, είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την πραγματική καθημερινή πορεία της αγοράς η οποία βουλιάζει.  
Πρόσκληση σε φοιτητές ΤΕΙ για εκπόνηση πρακτικής άσκησης
Το Επιμελητήριο Λάρισας, με την αριθμ. πρακτ. 85/26-02-2015 - θέμα 6ο απόφαση της Διοικητικής του Επιτροπής, δέχεται αιτήσεις σπουδαστών ΤΕΙ προκειμένου να εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση περιόδου Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2015. Το Επιμελητήριο θα δεχτεί δέκα (10) περίπου σπουδαστές των ειδικοτήτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών,  Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Παπακυριαζή 44 1ος όροφος Τμήμα Διοικητικό-Οικονομικό (Τηλ.: 2410 549884 εσωτ +114, αρμόδιος κος Νικόλαος Τσιούγκος).

Αίτηση (doc) (pdf)  
Συνάντηση του Προέδρου κ. Αδάμ με τον Περιφερειακό Διευθυντή και στελέχη της τράπεζας Eurobank
Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Τράπεζας ΕUROBANK κ. Χαράλαμπο Φύλλο και τη Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Β. Ελλάδος της EUROBANK- Βοηθό Γεν. Διευθυντή κα Κων/να Παπαποστόλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 10.00 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αδάμ Δημήτρης στο γραφείο του στο Επιμελητηριακό κτίριο.  
Ημ/νία: 02/09/2014
Βράβευση της πρωταθλήτριας Χάιδως Αλεξούλη από το Επιμελητήριο Λάρισας

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Σύμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας βραβεύτηκε η Λαρισαία πρωταθλήτρια του άλματος εις μήκος Χάιδω Αλεξούλη.
Η Χάϊδω Αλεξούλη γεννήθηκε στις 29 Μαρίου 1991 στη Λάρισα. Το 2009 αποφοίτησε από το 10ο Λύκειο Λάρισας και εισήχθη στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το οποίο και αποφοίτησε τον Μάϊο του 2014. Ξεκίνησε τον στίβο σε ηλικία 10 ετών και από τότε ανήκει στον αθλητικό σύλλογο Πελασγό Λάρισας. Έχει διακριθεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας παίδων-κορασίδων-νεανίδων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση καθώς και σε βαλκανικούς και μεσογειακούς αγώνες καταλαμβάνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.
Τον Ιούλιο του 2014 κατέλαβε την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών –γυναικών.

 
Πρόσκληση συμμετοχής στη Δ.Ε. Prowein 2015

Αγαπητέ συνάδελφε,
Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Λάρισας με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 1000 ευρώ (και ανώτατο πλαφόν το ποσό των 10.000 ευρώ για όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις) κάθε επιχείρηση – μέλος του που είναι ταμειακά τακτοποιημένη στα μητρώα του Επιμελητηρίου και επιθυμεί να συμμετάσχει στη Δ.Ε. PROWEIN 2015.(Ντισελντορφ, Μάρτιος 2015).
Λόγω περιορισμένου χρονικού περιθωρίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν ΑΜΕΣΑ και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής που έχει στείλει το Enterprise Greece (πρώην ΟΠΕ) και να καταβάλουν και την προκαταβολή προς το Enterprise Greece μέχρι αύριο 4-9-2014 (αρμόδιος κ. Παπαπαναγιώτου).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜ

Αίτηση συμμετοχής
Κανονισμός συμμετοχής
Πρόσκληση συμμετοχής της Enterprise Greece

Ημ/νία: 19/08/2014
Με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Λάρισας συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στα S/Μ Λάρισα
Και νέα συνάντηση εργασίας με την συμβολή του Επιμελητηρίου Λάρισας πραγματοποίησαν χτες οι μέτοχοι και οι προμηθευτές του S/M Λάρισα σε μια προσπάθεια να βρεθούν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Εξετάστηκαν οι προοπτικές εξόφλησης των προμηθευτών, οι πιθανές παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για διακανονισμό χρεών και ο γενικός συντονισμός των δράσεων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ αξιολογώντας θετικά την διάθεση για συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων δήλωσε αισιόδοξος για την τελική έκβαση του θέματος.  
Δελτίο Τύπου: Να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ το όριο απαλλαγής για ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Ημ/νία: 12/08/2014
Δελτίο Τύπου: Απαράδεκτη ενέργεια η φοροεπιδρομή σε επαγγελματικές στέγες χωρίς παρουσία δικαστικού
Η προοπτική φοροεπιδρομής των ελεγκτικών υπηρεσιών σε επαγγελματικές στέγες και κατοικίες για αναζήτηση μετρητών για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών χωρίς την παρουσία δικαστικού αποτελεί μια από τις τελευταίες πράξεις στο σήριαλ του απόλυτου εξευτελισμού του επιχειρηματία αλλά και του πολίτη.
Δελτίο Τύπου σχετικά με τη λειτουργία διοδίων
To Επιμελητήριο Λάρισας θεωρεί απαραίτητο να σταματήσει άμεσα η λειτουργία των διοδίων Μοσχοχωρίου και να υπάρξει δραστική μείωση των αντιτίμων των διοδίων σ ολόκληρη την χώρα.
Πέραν του κινδύνου πού όλοι οι ιδιώτες διατρέχουμε λόγω της χρήσης των παραδρόμων, οι μεταφορικές εταιρείες της περιοχής μας, σε μια πραγματικά δύσκολη για την οικονομία περίοδο με συρρίκνωση των εργασιών και μείωση των κομίστρων, αναγκάζονται να κινούνται οριακά σε στενούς ακατάλληλους δρόμους λόγω των υψηλών τιμών των διοδίων.
Πιστεύουμε ότι η όλη οργάνωση της ΠΑΘΕ με τα πολλά διόδια, που φτιάχτηκαν χωρίς χωροταξικό προγραμματισμό, και τις τιμές -που μετά τις τελευταίες αυξήσεις- έχουν φτάσει σε εξωπραγματικά επίπεδα, χρειάζεται ρεαλιστικό επανασχεδιασμό που θα λάβει υπόψη τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει άμεσα τις σωστές αποφάσεις.
Συνεργασία Επιμελητηρίου Λάρισας και ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την αντιμετώπιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ - Πρόσκληση για συμμετοχή σε συλλογική αγωγή κατά των ΟΑΕΕ-ΕΟΠΠΥ
Οι οφειλές των εμπόρων – ελ. επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ έχουν γίνει θηλιά και κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις εκατοντάδες έμποροι του Ν. Λάρισας. Οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίες (οφειλές) σε συνδυασμό με τις οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες συνθέτουν ένα άκρως απογοητευτικό και απαισιόδοξο τοπίο για την τοπική επιχειρηματικότητα. Υπολογίζεται πως 6.000 έμποροι μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας είναι ανασφάλιστοι, τους έχει διακοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια εν τούτοις αυτή η περίθαλψη αναζητείται από τον ΟΑΕΕ με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις. Σ αυτήν την δύσκολη κατάσταση για εκατοντάδες ελ. επαγγελματίες το Επιμελητήριο Λάρισας στέκεται αρωγός στα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και μαζί με το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ παρέχουν ασπίδα προστασίας.  
Προβολή τοπικών βραβευθέντων οίνων & αποσταγμάτων
Το Επιμελητήριο Λάρισας, στα πλαίσια ενίσχυσης και προβολής των τοπικών οίνων & αποσταγμάτων, προτίθεται να δημοσιεύσει στον κόμβο του (www.larissa-chamber.gr), στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού (π.χ. οθόνες προβολής ισογείου και 1ου ορόφου) άρθρο σχετικά με τοπικούς οίνους & αποστάγματα τα οποία έχουν λάβει διακρίσεις – βραβεία την τελευταία τριετία (έτη διαγωνισμών: 2012-2013-2014). Για το σκοπό αυτό, οι οινοποιοί – μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας καλούνται να αποστείλουν στο Επιμελητήριο μέχρι την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 τις ακόλουθες πληροφορίες:  
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)