Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
ΚΕΕΕ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

                                                                              Αθήνα 26.02.09 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της κατά την 26ην Φεβρουαρίου 2009 και με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου περί μετεξέλιξης του υφιστάμενου Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε Τουριστικό Επιμελητήριο, αποφάσισε, με ομοφωνία των μελών της, την  έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος, με το οποίο :

   -Διαμαρτύρεται για τις άκαιρες, αντιδεοντολογικές και αδιανόητες εξαγγελίες του κ. Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, οι οποίες έγιναν χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με τους φυσικούς φορείς της επιχειρηματικότητας της χώρας, δηλαδή με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και, κυρίως, τα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία διαθέτουν από ετών ήδη Τουριστικό Τμήμα στην δομή των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

   -Δεν αποδέχεται σε καμιά περίπτωση την επιχειρούμενη με τον τρόπο αυτό πολυδιάσπαση του επιμελητηριακού θεσμού και τις φυγόκεντρες δυνάμεις, που αναμένεται να αναπτυχθούν σαν συνέπεια των εξαγγελιών αυτών, την υποβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα, ως και την διεύρυνση της γραφειοκρατίας και τις εντεύθεν αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων με την ίδρυση ενός ακόμη νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

   -Δεν μπορεί να κατανοήσει την, τουλάχιστον, περίεργη αλλά και αδικαιολόγητη σπουδή, με την οποία αναλήφθηκε, κατά πλήρη περιφρόνηση των φορέων των παραγωγικών τάξεων της χώρας, πρωτοβουλία για την ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου, όταν σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υφίσταται τέτοιος χωριστός θεσμός, τα συμφέροντα του οποίου ήδη εξυπηρετούνται κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο από την σημερινή επιμελητηριακή δομή.

   -Αποδοκιμάζει κάθετα και απόλυτα την προσπάθεια αναίρεσης της βασικής φιλοσοφίας του επιμελητηριακού θεσμού, σύμφωνα με την οποία όλο το «επιχειρείν» δεν είναι δυνατό να είναι κατακερματισμένο αλλά να βρίσκεται υπό την ενιαία σκέπη των Επιμελητηρίων, την στιγμή μάλιστα που ευρίσκεται εγγύτατα η έναρξη της λειτουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η οποία θα στρεβλωθεί και θα διακυβευθεί επικίνδυνα με την ίδρυση και λειτουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου.

   -Καλεί τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Κυβέρνηση να προβούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματική ενίσχυση του Επιμελητηριακού θεσμού, σε συνεννόηση πάντοτε με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των επιμελητηρίων  και την διάθεση κάθε αναγκαίας υποδομής και δράσης για την οργάνωση και λειτουργία των επιμελητηρίων της χώρας, ως ενιαίων και αδιάσπαστων φορέων της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.  

 

 

 

                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

 

                                      

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)