Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ασφαλιστικό-Σε συναγερμό
Ημερομηνία: 07/03/2009

Σε συναγερμό 

  
Τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα φθάσει φέτος η «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στο κόκκινο βρίσκονται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, ο ΟΓΑ και ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Η αναμονή  για την έκδοση σύνταξης κυμαίνεται από 5 μήνες έως και δύο χρόνια, ενώ στη μαύρη εργασία καταφεύγουν επτά στους 10 συνταξιούχους, είτε γιατί καθυστερεί η συνταξιοδότησή τους είτε γιατί οι πενιχρές συντάξεις τους δεν φθάνουν για να ζήσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ.

«Σε πέντε χρόνια από σήμερα το σύνολο των ασφαλιστικών Ταμείων θα έχει καταρρεύσει», δηλώνει στον Κόσμο του Επενδυτή ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί χρειάζονται 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μην μεταφέρουν νέα ελλείμματα στο 2010. Επίσης, 2,5 δισ. ευρώ θα κοστίσει στα Ταμεία η αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας και η μείωση των εσόδων από την αδυναμία ή άρνηση των επιχειρήσεων να καταβάλλουν εισφορές, ενώ οι απώλειες στα αποθεματικά αγγίζουν ήδη τα 4,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: http://financial.flash.gr/news/news1/2009/3/7/30772id/

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)