Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Βιογραφικό Σημείωμα


ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
Υφυπουργός Εσωτερικών

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ-Ν.Δ.

Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας στις 10.5.1968. Δικηγόρος. Έγγαμος με την Ιωάννα Τσαγκάλη.
Σπουδές: Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Toulouse I της Γαλλίας.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέγεται βουλευτής Λάρισας με την Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007. Στις 7.10.2002 εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Διετέλεσε μέλος στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης καθώς και Εθνικής ΄Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, την Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση Συνθήκης για τη Θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης» και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε). Ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, Κοινοβουλευτικό μέλος, εκ μέρους της Ν.Δ., στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Τον Μάιο του 2007, ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ex officio μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.

Πολιτικές-Κοινωνικές Δραστηριότητες

Από το 1983 είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. Το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Λάρισας. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος από το 1997. Εκτελεστικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος για θέματα σχετικά με εργατικά σωματεία, συνεταιριστές και νέους επιστήμονες.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής (Ο.Κ.Ε.) Ομάδας Εργασίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Γεωργίας. Συμμετείχε σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους και είναι ιδρυτής της Ένωσης Νέων Ευρωπαϊστών στην Λάρισα.

Το 1994 ήταν επικεφαλής του Τομέα της Ν.Δ. στην Ευρυτανία. Επίσης διετέλεσε μέλος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Δ., με αρμοδιότητες τις οδικές μεταφορές, τις επικοινωνίες και τις αστικές-υπεραστικές μετακινήσεις-μεταφορές, με εξαίρεση το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι το Φεβρουάριο του 2004 χρημάτισε αναπληρωτής επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο τομέα της Δικαιοσύνης, υπεύθυνος για τη Δημόσια Περιουσία.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για θέματα σωφρονιστικών ιδρυμάτων και σωφρονιστικής πολιτικής και της νομικής εταιρείας «Επάνοδος». Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Ο.Α.Σ.Ε.

Διετέλεσε παρατηρητής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για λογαριασμό του ΟΑΣΕ στις εθνικές εκλογές των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Από το καλοκαίρι του 2004 αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ υπήρξε Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες Γλώσσες: Γαλλική, Αγγλική.


Υπουργείο Εσωτερικών:
Βασ. Σοφίας 15, 10674, Αθήνα
τηλ: 0030 2131313686
fax: 0030 2103389198
e-mail: gr.yfypourgou[at]ypes.gov.gr

 Πολιτικό Γραφείο:
Μανδηλαρά 21, 41223, Λάρισα. Τηλ: 2410-536600,
Τηλεομοιοτυπία: 2410-255540 
xzois[at]parliament.gr

xzois[at]ar.forthnet.gr

www.xzois.gr/bio.gr

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)