Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Νεανική επιχειρηματικότητα

Δύο φοιτητές, ξεκινώντας από ένα γκαράζ λίγα χρόνια πριν, κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αποκτούμε πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία γύρω μας.

Εν ολίγοις, άλλαξαν τον κόσμο.

Είναι οι Larry Page και Sergey Brin, και το Google.

Ένας άλλος φοιτητής, στα 23 του, έχει ήδη δημιουργήσει εταιρεία με αποτίμηση ίση με αυτή της Ford.

Αναφερόμαστε στον Mark Zuckenberg και το Facebook.

Χιλιάδες, μάλλον εκατομμύρια νέοι , παγκοσμίως, ακολουθούν το άστρο τους και εργάζονται μανιωδώς για να κάνουν μια ιδέα τους πράξη, το όνειρό τους πραγματικότητα.

Κάποιοι είναι καταδικασμένοι να πετύχουν.

Σήμερα έχουμε την τύχη να βιώνουμε καιρούς μοναδικούς, συναρπαστικούς, όπου κανείς μπορεί για παράδειγμα να απευθύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη.

Βρισκόμαστε όλοι μας πιο κοντά από ποτέ, συγκάτοικοι στο παγκόσμιο χωριό, με απόσταση ίση μόλις με το e-mail μας.

Η τεχνολογία αφομοιώνεται, με ρυθμούς ραγδαίους, και αλλάζει τη ζωή μας, οι επαναστάσεις είναι καθημερινές, συμβαίνουν παντού γύρω μας.

Σε αυτή την εποχή δεν μπορεί εμείς να αρκούμαστε στον χαρακτηρισμό ως γενιάς των 700 ευρώ, ούτε ως γενιάς της ανεργίας και του ΑΣΕΠ.

Έχουμε την δική μας επιλογή.

Έχουμε δρόμο διαφυγής προς τα εμπρός, δρόμος υγιής στα κίνητρα και τους στόχους του, με σημαντικό μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, δρόμος εν τέλει ικανός να προκαλέσει την αλλαγή στην ελληνική κοινωνία.

Ναι, υπάρχει μία μάζα ανθρώπων που πιστεύουν στην αλλαγή, σε κάτι διαφορετικό, για τους πολλούς ανέφικτο. Ναι, το αναφέρει σε κάθε ομιλία του και ο Barack Obama, η αλλαγή έρχεται from the bottom-up, από κάτω προς τα πάνω.

Εκεί ακριβώς έγκειται και η προοπτική. Μπορεί να βιώνουμε σε μία κοινωνία με λειτουργίες υπο-βέλτιστες, που μας ωθούν καθημερινά στην αναζήτηση εναλλακτικών διαδρομών για την επίτευξη των στόχων μας.

Αυτό ωστόσο, με διαφορετική ανάγνωση, καλείται καινοτομία.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Τις δυσκολίες ως προκλήσεις. Τους κινδύνους ως ευκαιρίες. Και ας συγκεντρωθούμε, ας δημιουργήσουμε ένα δυναμικό οικοσύστημα ανθρώπων και δράσεων περί start-up, ‘η ισχύς εν τη ενώσει’.

Τα αδύνατα ανήκουν στο παρελθόν. Η επόμενη ευκαιρία ίσως να είναι δική μας. Και, αν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο με αυτή, είμαστε σίγουροι πως θα αλλάξουμε εαυτούς και την κοινωνία γύρω μας.

Προς το καλύτερο.

 

 

Στην συνέχεια της Σελίδας θα βρείτε:

-       Τα ελληνικά και διεθνή δίκτυα νεανικής επιχειρηματικότητας.

-       Προγράμματα- ενισχύσεις .

-       Άρθρα, δημοσιεύσεις , κείμενα για την νεανική επιχειρηματικότητα.

-       Εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες .

-       Χρήσιμες συνδέσεις και γενικά κάθε υλικό και πληροφορία για την νεανική επιχειρηματικότητα.

 

 

 

Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών

Αποστολή της Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής παρουσίας της Ελληνικής Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Χάρτη.

Στόχος της είναι να αποτελέσει οργανικό και δυναμικό κομμάτι των νέων παραγωγικών δυνάμεων που θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει ζωντανά στοιχεία του νεανικού κοινωνικού ιστού και θα υπηρετεί το επιχειρηματικό συμφέρον.

15 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΕΩΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ η υποβολή αιτήσεων για νεανική-γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η έναρξη υποβολής -ηλεκτρονικά- των σχετικών αιτήσεων είναι στις 15 Ιουνίου, ενώ η λήξη της προθεσμίας, από 30 Ιουνίου μετατίθεται για τις 14 Σεπτεμβρίου 2009.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε και τη σχετική απόφαση, για την έγκριση των οδηγών των προγραμμάτων νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στα ανωτέρω προγράμματα. 

 

Ημ/νία: 22/05/2009
Εκδήλωση για Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας νέων και γυναικών - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» διοργανώνουν στη Λάρισα ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.), το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Ημ/νία: 08/05/2009
Αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης 4.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών
Αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης 4.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

Επιπλέον 5.000 ευρώ επιδότηση για τη διατήρηση για 12 μήνες μετά το πέρας της επιδότησης, επιχείρησης που δημιουργείται μέσω του προγράμματος Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ), προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του Διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη.

 
Ημ/νία: 28/05/2009
«Αγώνας δρόμου» για Νεανική-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
Ταχύτατα θα πρέπει να κινηθούν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα Ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝ ΙΙ, που υλοποιεί ο ΕΟΜΜΕΧ, καθώς οι προθεσμίες υποβολής της αίτησης και της υποβολής του πλήρους φακέλου είναι ασφυκτικές -ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η προκήρυξη των προγραμμάτων, παρά μόνον η προδημοσίευση των προσκλήσεων. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργο Σουφλιά, η επίσημη προκήρυξη αναμένεται εντός των ημερών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την επιχορήγηση συνολικά 6.000 «νέων ελευθέρων επαγγελματιών (NEE) - νέων επιστημόνων» έτους 2009.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση των νέων επιστημόνων, που αποφασίζουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους, δημιουργώντας τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφή με την ειδικότητά τους. Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.

 

Ημ/νία: 07/12/2008
Διαδικτυακός επιχειρηματικός διαγωνισμός- Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 «Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας»

"Ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των διαδικτυακών επιχειρηματικών διαγωνισμών στα πλαίσια του εργου των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα λάβει χώρα έως 28/12/2008 στην ηλεκτρονική διέυθυνση "http://games.thirides.gr/"

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)