Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Μήνυμα της διοίκησης

Αγαπητέ επισκέπτη.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας φιλοδοξεί μέσα από την ηλεκτρονική πύλη αυτή να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης στα μέλη του αλλά και σε κάθε επισκέπτη.

Φιλοδοξεί να γίνει η πύλη αυτή ένα εργαλείο αξιοποίησης της κρίσιμης πληροφορίας από τις επιχειρήσεις στην πορεία ανάπτυξης των , αλλά και ενα εργαλείο προβολής των επιχειρήσεων και των προιόντων τους.

Ενα εργαλείο απλούστεσης των διαδικασιών εξυπηρέτησης τους , με την έκδοση των αναγκαίων εκ του νόμου πιστοποιητικών εξ αποστάσεως  με απλό ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών δίνεται στον επιχειρηματία επισκέπτη, η δυνατότητα να έλθει σε επαφή με επιχειρήσεις τόσο της χώρας μας , αλλά και με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και να επιδιώξει την συνεργασία μαζί τους, να αντλήσει στοιχεία και πληροφορίες για τις διενθείς αγορές κλπ.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να αντλήσει πληροφορίες για την πορεία της Ελληνικής , Θεσσαλικής αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας, να αντλήσει ιστορικά στοιχεία από το αρχείο του Επιμελητηρίου μας και γενικά να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Το πρώτο στάδιο της λειτουργίας της πύλης είναι δοκιμαστικό και είναι φυσιολογικό να εχει αδυναμίες και ενδεχόμενα και λάθη.

Για τις αδυναμίες αυτές σας ζητάμε συγνώμη και προσδοκούμε και με τις δικές σας παρατηρήσεις να τις αντιμετωπίσουμε.

Για τον λόγο αυτό μην διστάσεται να μας αποστείλεται τις παρατηρήσεις σας.

Το έργο αυτό είναι χρηματοδοτούμενο κατά βάση από πόρους του τομεακού προγράμματος "ΚΟΙΝΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" του Γ.ΚΠΣ.

 

Ιστορικό Ιδρυσης του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Λάρισας ιδρύθηκε το 1946 με βασιλικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο αρ.175/τεύχος Α/27-5-1946 φύλλο της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με έδρα την Λάρισα και με περιφέρεια τον νομό Λάρισας.

Η μεικτή μορφή του διατηρήθηκε από το έτος ίδρυσης του μέχρι το 1978, μετά από πιέσεις των τότε επιχειρηματιών (βιοτεχνών και επαγγελματιών) δημιουργείται με το Προεδρικό Διάταγμα και αυτοτελές Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Με την απόφαση αυτή και για μια 10ετία 1978-1988 λειτουργούν στη Λάρισα δύο Επιμελητήρια, το ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ και το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ.

Με τον επιμελητηριακό νόμο 1746/1988 άρθρο 20 ΦΕΚ 2A/8-1-1988 ενοποιούνται και πάλι σε ένα με τίτλο «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ» , με την μεικτή αυτή μορφή συνεχίζει έτσι μέχρι και σήμερα.

Η νομική μορφή του είναι ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΝΠΔΔ) και υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το Επιμελητήριο διαθέτει ένα σημαντικό ιστορικό αρχείο με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του από την ίδρυση μέχρι και σήμερα.

Το αρχείο αυτό αρχειοθετείται ηλεκτρονικά και σύντομα θα είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Το ανακαινισθέν κτίριο του Επιμελητηρίου Λάρισας
Το ανακαινισθέν κτίριο του Επιμελητηρίου Λάρισας
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)