Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Η πόλη μας

Η Λάρισα κατοικείται από το 6000 π.Χ. ,όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα στην περιοχή Φρούριο όπου βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη.

Στο αρχαιολογικό μουσείο Λαρίσης μπορείτε να μελετήσετε όλα τα ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τη βυζαντινή. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο τζαμί το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Αξίζει ακόμα να δείτε την πινακοθήκη Λάρισας που έγινε με δωρεά του Γιώργου Κατσίγρα και φιλοξενεί τη δεύτερη σε μέγεθος ελληνική συλλογή από έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το λαογραφικό μουσείο της πόλης αναπαριστά γλαφυρά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που εν μέρει διατηρείται ως σήμερα σε πολλούς από τους γύρω οικισμούς ενώ σημαντικό μνημείο της πόλης είναι το μεγάλο αρχαίο θέατρο του 3ου π.Χ. αιώνα και το μικρό του 1ου π.Χ. αιώνα καθώς και η παλαιοχριστιανική εκκλησία του 6ου αιώνα μ.Χ. που είναι τρίκλιτη, βασιλική και σώζεται ερειπωμένη στην πόλη.

Στη Λάρισα ο επισκέπτης, διανύοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης μέσω των πεζοδρόμων, μπορεί να επισκεφθεί το λόφο του φρουρίου, όπου από την Ακρόπολη (κατοικείται από το 6.000 πΧ, σήμερα σώζεται η κλειστή τουρκική αγορά, το Μπεζεστένι.

Κάτω από την αρχαία Ακρόπολη και με προσανατολισμό την αρχαία αγορά βρίσκεται το Α΄ Αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Η χωρητικότητά του υπολογίζεται σε 10.000 τουλάχιστον άτομα και η κατασκευή του χρονολογείται στα τέλη του 3ου αι. πΧ.

Σήμερα συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια για την αποκάλυψή του, ενώ το μεγαλύτερο μέρος μπορεί να το θαυμάσει ο επισκέπτης από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

Σήμερα πια, η σύγχρονη πόλη δεσπόζει στο νομό διατηρώντας όμως τις μνήμες του παρελθόντος

Η σύγχρονη Λάρισα σήμερα παρέχει στον επισκέπτη της αλλά και στους πολίτες που την κατοικούν σύγχρονες υποδομές διαμονής, διασκέδασης, γνώσης μιας και υπάρχουν δυο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πανεπιστήμιο και ΤΕΙ , σοβαρές υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, (Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, Κουλτιμπανειο νοσοκομείο), πολλούς και σημαντικούς αθλητικούς συλλόγους σε όλα τα αθλήματα με πρωτοπόρο την ΑΕΛ , την ΟΛΥΜΠΙΑ και τον Γυμναστικό στο μπάσκετ κλπ.

Στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης δραστηριοποιούνται σημαντικές δομές όπως το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, αλλά και πολλές άλλες σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γνωστή για την μεγάλη και καλή αγορά της, το δε παραδοσιακό εμπορικό της κέντρο είναι από τα καλύτερα της χώρας.

Η πρόσβαση της πόλης από όποιο σημείο της χώρας και αν επιδιωχθεί καλύπτεται μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο εθνικών οδών.

Η επίσκεψη στην Λάρισα είναι μια πρόκληση και μια πρόσκληση  για όλους σας.

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)