Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Δημόσιο και αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης

«Μόνο με ένα δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό, σύστημα ασφάλισης, διασφαλίζεται το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση».

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στη Λάρισα για να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του («Διβάνι», 7 μ.μ.) με τον τίτλο «Ασφαλιστικό Δίκαιο για κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία.

Ο κ. Αποστολίδης, υποστηρίζει ότι το ασφαλιστικό είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής και υπογραμμίζει ότι «η Ε.Ε., ο ΟΑΣΑ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία ξεχνώντας και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κοινωνία, τους ανθρώπους». Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες και στα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, τα οποία προγραμματίζουν κάθε εκλογική 4ετία ή 3ετία, χωρίς κοινωνικό μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό.

Τέλος, προαναγγέλλει και την εκ νέου υποψηφιότητά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αποστολίδη έχει ως εξής:

* Το ασφαλιστικό, ως ζήτημα προς διευθέτηση, παραμένει ακόμα ανοικτό κ. Αποστολίδη. Η Ε.Ε. συχνά πυκνά μας υπενθυμίζει ότι απαιτούνται αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αυτές οι προτροπές εκλαμβάνονται από τους πολίτες , ως αλλαγές προς το χειρότερο...

- Το ασφαλιστικό, μετά μάλιστα από μια βίαια «μεταρρύθμιση» παραμένει στο επίκεντρο της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Κι αυτό διότι αντί να δώσει ασφάλεια, σιγουριά και ελπίδα στον κάθε ασφαλισμένο μεταδίδει φόβο, ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Ενδεικτικά αναφέρω το εξής γεγονός:

Πριν ψηφιστεί ο ν. 3655/2008 ο κάθε ασφαλισμένος αναρωτιόταν:

«Θα προλάβω να φύγω;»;

«Θα με πιάσουν οι αλλαγές για περικοπές στις συντάξεις, στο εφάπαξ, στο επικουρικό;»;

«Θα αυξηθούν τα όρια για τις γυναίκες;»;

«Θα βγαίνουμε σε σύνταξη στα 70, στα 75»;

«Τι θα γίνει με τις αγροτικές συντάξεις»;

Έχετε δίκαιο η Ε.Ε., ο ΟΑΣΑ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία ξεχνώντας και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κοινωνία, τους ανθρώπους.

Περισσότερα στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" φύλλο 7-3-2009

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)