Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία

Αναζήτηση Εγγράφων
Χρησιμοποιήστε τα πεδία της φόρμας για να βρείτε όσα έγγραφα έχουν καταχωρηθεί στο site του Επιμελητηρίου και πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.
Λέξη κλειδί:
Τύπος:
Κατηγορία:
Εκδότης:
Χώρα:
Από:
Έως:
Πλήθος Αποτελεσμάτων: 2155
Δημόσια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αναφορικά με υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή τους...
Περιγραφή : Δημόσια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αναφορικά με υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή τους στο καθεστώς των Αλλοδαπών Στρατηγικών Επενδύσεων
Ημερομηνία έκδοσης: 05/08/2021
Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης
Ημερομηνία έκδοσης: 22/07/2020
Δικαίωμα επανεισδοχής ξένων στελεχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Περιγραφή :  

Κατόπιν προσπαθειών που κατέβαλε η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Μόσχα προς την Αναπληρώτρια Π/Θ, Tatyana Golikova, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, εργασίας και υγείας, αναφορικά με το δικαίωμα επανεισδοχής ανώτατων στελεχών στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά την περίοδο της πανδημίας, τα οποία ήδη είναι κάτοχοι εργασιακής θεώρησης εισόδου και άδειας εργασίας, επέτυχε τη λήψη έγκρισης για την κατάρτιση σχετικού καταλόγου ονομάτων.

  Σημειώνεται ότι ο εν λόγω κατάλογος αφορά τα ανώτατα και εξειδικευμένα στελέχη (HQS/Highly Qualified Specialists). Σύμφωνα με την Επιτροπή Υποθέσεων περί Μετανάστευσης της ανωτέρω Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, μοναδική προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό ενός στελέχους ως εξειδικευμένου είναι το ύψος της αμοιβής που λαμβάνει στη Ρωσική Ομοσπονδία να ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 167.000 ρούβλια, ήτοι περίπου 2.200 ευρώ, ενώ αδυναμία καταβολής επί συνεχή τρίμηνα (ανεξαρτήτως λόγου απουσίας) των σχετικών απολαβών ισοδυναμεί με αποστέρηση της εμπλεκόμενης εταιρείας των δικαιωμάτων της έναντι αυτών των στελεχών της.

Παραθέτουμε, σε περίπτωση ενδιαφέροντος, υποδείγματα α) της σχετικής επιστολής συγκατάθεσης εκάστου στελέχους ως προς τη διαχείριση των προσωπικών του/της δεδομένων η οποία να απευθύνεται προς την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων και β) του, προς συμπλήρωση, φύλλου εργασίας με τους σχετικούς τίτλους πεδίων στη ρωσική/αγγλική γλώσσα με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και τα μέλη της οικογενείας του στελέχους (στο πεδίο position/διοικητική θέση να τοποθετηθεί η ένδειξη «συνοδεύον μέλος οικογενείας» ενώ το πεδίο work permit/άδεια εργασίας να παραμείνει κενό).

Και τα δύο ανωτέρω αρχεία παρακαλούμε να αποσταλούν προς το Γραφείο μας, ώστε να τα προωθήσουμε προς την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

 

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με διάταξη υπογραφείσα από την επικεφαλής επιδημιολόγο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Anna Popova, και εγκριθείσα από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από σήμερα ακυρώνεται ο από 18/03/2020 υποχρεωτικός αυτο-περιορισμός ένεκα της πανδημίας, για όσους πολίτες ξένων χωρών εισέρχονται στη χώρα.

Μοναδική προϋπόθεση είναι η ενημέρωση των συνοριακών αρχών, κατά το σχετικό έλεγχο, με τη γνωμάτευση (στην αγγλική ή στη ρωσική γλώσσα) ιατρικού τεστ περί της πανδημικής νόσου στο οποίο θα έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τη μέθοδο PCR (polymerase Chain Reaction), στην οποία θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη αντισωμάτων Immunoglobulin G. Στο εν λόγω τεστ θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όχι νωρίτερα των τριών ημερών από την άφιξή τους στα ρωσικά σύνορα.

Στην περίπτωση που οι εν λόγω πολίτες δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ προ της άφιξής των στη Ρωσική Ομοσπονδία, έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε αυτό το αργότερο εντός τριών ημερών από της εισόδου των, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ οι εργοδότες των έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης των Αρχών. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύει το καθεστώς αυτο-περιορισμού στο σημείο κατοικίας τους μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους (απαιτείται επανυποβολή σε τεστ).


 Επιστολή συγκατάθεσης εκάστου στελέχους,

Φύλλο εργασίας στοιχείων προσωπικών άφιξης στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Ημερομηνία έκδοσης: 20/07/2020
Μεταβολές στο Σύστημα Πιστοποίησης Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης και Βιολογικής Καλλιέργειας στην Ιαπωνία
Περιγραφή : Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκιο, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας (MAFF) ανακοίνωσε ότι, από τις 16 Ιουλίου τ.ε., καθίσταται υποχρεωτική η επισύναψη του ιαπωνικού σήματος πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας JAS (Japanese Agriculture Standard) και για τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε..

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σήμα θα συνάπτεται στα προϊόντα ζωικής προέλευσης, μόνο αν αυτά έχουν πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης, σύμφωνα με το ιαπωνικό σύστημα JAS (JAS Certification Bodies).

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι από την 1 Ιανουαρίου 2021 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος
κανονισμός για τα βιολογικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της MAFF
(https://www.maff.go.jp/e/).
Ημερομηνία έκδοσης: 16/07/2020
Πορεία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Ιουνίου 2020
Ημερομηνία έκδοσης: 08/07/2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Περιγραφή : Οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από την Κούβα
Ημερομηνία έκδοσης: 06/07/2020
Eτήσια Έκθεση για τη Ρουμανία και Οδηγός Επιχειρείν - Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών πληροφοριών για τη Ρουμανία μηνός Ιουνίου.
Περιγραφή :  Eτήσια Έκθεση για τη Ρουμανία και Οδηγός Επιχειρείν - Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών πληροφοριών για τη Ρουμανία μηνός Ιουνίου.
Ημερομηνία έκδοσης: 06/07/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
Περιγραφή :  ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
Ημερομηνία έκδοσης: 02/07/2020
Αιτήματα ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία
Περιγραφή : Αιτήματα ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία

Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων Ισραήλ (FICC) κ. Ze ev Lavie απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις ενδιαφέροντος ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία.

Ειδικότερα στο συνημμένο έντυπο της FICC περιλαμβάνονται, συνοπτικά, τα κάτωθι αιτήματα των αναφερομένων ισραηλινών εταιρειών. Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ.

 

Το παρόν θα αναρτηθεί και στην ιστοχώρο Agora.  

Ημερομηνία έκδοσης: 26/06/2020
Μελέτη για τον κλάδο των κατασκευών στη Ρουμανία
Περιγραφή :

Μελέτη για τον κλάδο των κατασκευών στη Ρουμανία

 

Παρακαλούμε πατήστε στο σύνδεσμο: http://www.agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/71078

 

για να δείτε την μελέτη που αφορά των κλάδο των κατασκευών.

Ημερομηνία έκδοσης: 26/06/2020
Το επιμελητήριο δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια και την εγκυρότητα των στοιχείων, για τα οποία υπέυθυνος είναι ο εκάστοτε φορέας δημοσίευσης.
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)