Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία

Αναζήτηση Εγγράφων
Χρησιμοποιήστε τα πεδία της φόρμας για να βρείτε όσα έγγραφα έχουν καταχωρηθεί στο site του Επιμελητηρίου και πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.
Λέξη κλειδί:
Τύπος:
Κατηγορία:
Εκδότης:
Χώρα:
Από:
Έως:
Πλήθος Αποτελεσμάτων: 2267
Πορεία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Δεκεμβρίου 2020
Ημερομηνία έκδοσης: 01/03/2023
Διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου ‘Intercultural Communication between China and Europe (21.1.2021)
Περιγραφή :
Αποστέλλουμε, συνημμένα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Γραφείο ΟΕΥ Πεκίνου, πρόσκληση συμμετοχής για το εν θέματι διαδικτυακό συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 11:00-14:00.

Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κίνας, την Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (EUROCHAMBRES) και το Κινεζο-Πορτογαλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η εξέταση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων της Κίνας, τόσο σε θέματα επικοινωνίας, όσο και σε επιχειρηματικά θέματα, καθώς και η κατανόηση του κινεζικού τρόπου σκέψης, συμπεριλαμβανομένων των πολύ σημαντικών εννοιών «save face» και «guanxi».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι ελεύθερη και τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, στον υπερσύνδεσμο

Ημερομηνία έκδοσης: 01/12/2021
Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος διενέργειας Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών...
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (2021)
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2021
Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας προϊόντων
Περιγραφή :

Με ηλεκτρονική επιστολή της  εδώ Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. μας ενημέρωσε ότι η Αίγυπτος κατέθεσε στον ΠΟΕ νέα κοινοποίηση TBT  σχετικά με τα επικαιροποιημένα πρότυπα για τα εξής :


 1. Technical rules of microbiological criteria for microorganisms in food;
 2. Maximum limits of residual veterinary drugs allowed in foods of animal origin;
 3. Limits for Residues of Pesticides;

 

1.Τεχνικοί κανόνες μικροβιολογικών κριτηρίων για μικροοργανισμούς στα τρόφιμα.

2.Μέγιστα όρια υπολειπόμενων κτηνιατρικών φαρμάκων που επιτρέπονται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

3. Όρια για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

 

Παρακαλούμε για την αποστολή τυχόν σχολίων, παρατηρήσεων κλπ στο Γραφείο μας μέχρι 27 τρέχοντος μήνα, προκειμένου με τη σειρά μας να τα προωθήσουμε στο τμήμα Εμπορικών Υποθέσεων της εδώ Διπλ. Αντι/πείας της Ε.Ε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τα κείμενα όλων των ειδοποιήσεων στο TBT: http://tbtims.wto.org/en/Notifications/Search και SPS: http://spsims.wto.org/en/Notifications/Search

 

Ημερομηνία έκδοσης: 11/10/2021
Πορεία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Σεπτεμβρίου 2021
Ημερομηνία έκδοσης: 11/10/2021
Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Έγγραφο σχετικά με την λειτουργία της νέας Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Αιγύπτου NFSA
Περιγραφή :  Σε συνέχεια συναντήσεων και συζητήσεων της εδώ Αντιπροσωπείας της ΕΕ με την Νέα Αρχή  Ασφάλειας Τροφίμων της Αιγύπτου (NFSA), και στο πλαίσιο των καθιερωμένων συναντήσεων των Συμβούλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των κ.μ. της ΕΕ, είχαν υποβληθεί από τον Μάρτιο τ.ε. γραπτώς στον επικεφαλής της Αρχής 18 ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία και τις νέες ρυθμίσεις που εισάγονται στο σύστημα διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας των εισαγόμενων τροφίμων στην Αίγυπτο.

Από απαντήσεις που απεστάλησαν σήμερα από εδώ Αντιπροσωπεία ΕΕ, το κείμενο των οποίων επισυνάπτεται για καλύτερη πληροφόρησή σας, συγκρατούνται τα εξής:

 1. Η Αρχή προτίθεται να υπογράψει συμφωνίες με τις αντίστοιχες αρχές ελέγχου και ασφάλειας τροφίμων των ξένων χωρών. Σε αυτή την φάση διερευνά αν οι συμφωνίες θα αφορούν σε όλα τα διατροφικά προϊόντα ή θα εξειδικεύονται ανά είδος.
 2. Ο έλεγχος θα αφορά στον έλεγχο μέρους ή του συνόλου του συστήματος ελέγχου διαχείρισης τροφίμων που εφαρμόζει η εκάστοτε αρμόδια αρχή της εξαγωγικής χώρας. Επιπλέον η NFSA ενδιαφέρεται να υπογράψει συμφωνίες αμοιβαίας αναγνώρισης των συστημάτων ελέγχου.
 3. Από τη μεριά της η ΕΕ θεωρεί ότι η NFSA θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα αυστηρά συστήματα ελέγχου που ήδη εφαρμόζουν τα κ.μ. στο πλαίσιο των αυστηρών Κανονισμών που θέτει η ΕΕ.
 4. Αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των τροφίμων σε λίστες ως χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου, η NFSA απήντησε ότι πρόκειται να καταρτίσει τις λίστες σύμφωνα με την εγκύκλιο 7/2020, θα τις δημοσιεύσει και θα είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο.
 5. Μια εξαγωγική εταιρεία προκειμένου να αποφύγει την «κόκκινη (δύσκολη) οδό» στα τελωνεία, θα πρέπει να έχει καταθέσει στην NFSA τα κατάλληλα έγγραφα πριν από την φόρτωση.
 6. Η NFSA στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξαγωγέων, θα καταρτίσει μία «Λευκή Λίστα» εισαγωγέων οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές για την διάθεση των διατροφικών προϊόντων στην αιγυπτιακή αγορά.
 7. Αναφορικά με τις υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες μεταξύ Αιγύπτου και κ.μ. της ΕΕ, αυτές διατηρούνται σε ισχύ και δύνανται να αναθεωρηθούν προκειμένου να μπει η ονομασία της NFSA ως αρμόδια αρχή σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 1/2017 και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους.
 8. Σημαντική διευκρίνιση αποτελεί το ότι η NFSA είναι η μόνη αρμόδια αρχή για τον έλεγχο και κτηνοτροφικών προϊόντων και έχει υπογράψει Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον αρμόδιο Οργανισμό κτηνιατρικών ελέγχων της Αιγύπτου (GOV).
 9. Επιπλέον, εκτός από την διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο εξαγωγέων υπό το Διάταγμα 43/2016, η NFSA αποτελεί την μόνη αρχή που είναι αρμόδια για τον επιτόπιο έλεγχο των προϊόντων και την έκδοση πιστοποιητικών ελέγχου για τα εισαγόμενα τρόφιμα. Τα Αιγυπτιακά Τελωνεία είναι υποχρεωμένα να δέχονται τα πιστοποιητικά που εκδίδει η NFSA σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων. Ενώ οποιοδήποτε άλλο έγγραφο εκδίδεται από Αιγυπτιακή αρχή πιθανώς δεν θα γίνεται δεκτό.
 10. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις και περιορισμοί είναι στο πλαίσιο εφαρμογής διεθνών προτύπων ασφάλειας τροφίμων και δεν συνιστούν διάκριση μεταξύ εγχώριων παραγόμενων και εισαγόμενων προϊόντων.
 11. Όλα τα εισαγόμενα προϊόντα κρέατος απαραίτητα φέρουν την πιστοποίηση Halal, και αρμόδια αρχή για την έκδοση της πιστοποίησης είναι η «ISEG Halal».
 12. Τέλος, η NFSA αποτελεί κομμάτι του συστήματος NAFEZA, δεδομένου ότι η πρώτη ασκεί τους ελέγχους για την ασφάλεια των εισαγόμενων διατροφικών προϊόντων και την πιστοποίησή τους. Η ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών αποτελεί ευθύνη του κράτους και ειδικότερα του νέου κέντρου ψηφιακής διασύνδεσης που δημιουργείται στην Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου.
Ημερομηνία έκδοσης: 30/09/2021
Μηνιαίο Δελτίο Γραφείου ΟΕΥ Τελ Αβίβ - Aύγουστος/Σεπτέμβριος 2021
Ημερομηνία έκδοσης: 27/09/2021
Οικονομία και Εμπόριο στην Ουγγαρία
Ημερομηνία έκδοσης: 13/09/2021
Έρευνα DIHK σχετικά με τις ελλείψεις πρώτων υλών και τα εμπόδια στην τροφοδοσία αγοράς των γερμανικών επιχειρήσεων
Περιγραφή : Έρευνα DIHK σχετικά με τις ελλείψεις πρώτων υλών και τα εμπόδια στην τροφοδοσία αγοράς των γερμανικών επιχειρήσεων


Ημερομηνία έκδοσης: 24/08/2021
Το επιμελητήριο δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια και την εγκυρότητα των στοιχείων, για τα οποία υπέυθυνος είναι ο εκάστοτε φορέας δημοσίευσης.
Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)